Run Flat auton renkaat

By | 28.1.2015

Autonrenkaat RUN FLAT

Mitä ovat Run Flat auton renkaat

RunFlat renkailla tarkoitetaan rengasta, jolla voi ajaa jopa ilman rengaspaineita. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että renkailla voi ajaa myös puhkeamisen jälkeen. Kun ilmat ovat lähteneet renkaasta valmistaja suosittelee, ettei niillä ajeta yli 80km/h. Rengasvalmistajat myös suosittelevat että rengas vaihdetaan uuteen tai korjataan mahdollisimman pian. Eri rengasvalmistajat merkitsevät Run Flat renkaat eritavalla. Esimerkiksi Nokian renkaat merkitsevät sen kirjaimilla FRT kun taas Bridgestone käyttää merkintää RFT.

Run Flat renkaan puhkeaminen on vaikea havaita

Run Flat renkaan puhkeaminen voi tapahtua huomaamattomasti. Suosittelmme, että käytät autossasi TPMS-paineenvalvontajärjestelmää, joka havaitsee ilmanpaineiden katoamisen hetkessä. Näin voit ajaa turvallisesti.

Run Flat renkaat sopivat kaikenlaisiin autoihin

Teknisesti ottaen Run Flat -renkaat voi asentaa mihin tahansa ajoneuvoon.Käytännössä niitä kannattaa asentaa vain sellaisiin autoihin, joihin ne on suunniteltu. Run Flat  -renkaita asennetaan useimmissa rengasalan erikoisliikkeissä. Rengaspaineen valvontajärjestelmän nollaus tulee sen sijaan tehdä autoliikkeessä.

Run Flat renkaat

Monet runflat renkaisiin kriittisesti suhtautuvat sanovat niiden heikentävän auton ajomukavuutta (johtuen run flat renkaan kovuudesta) – tämän kaltaiset mielipide kysymyksiin saat helpoiten vastauksen, kun testaat itse run flat renkaita.Vaikka run flat renkaiden käyttö ei kokonaan poistakkaan vararenkaan tarvetta, poistaa se tienpenkalla tehtävät renkaan vaihdot. Run flat teknologian ansiosta voit ajaa auton tuttuun rengashuoltoon, tai ajaa auton paikkaan jossa rengas on turvallista vaihtaa (pois esim. vilkkaasti liikennöidyltä moottoritieltä).

Share