Auton renkaiden tilaaminen netistä

By | 5.11.2014

Renkaiden ostaminen netin kautta

Auton renkaiden tilaaminen netistä on nykyaikaa! Helppoa, nopeaa ja ennen kaikkea edullista

Miksi renkaat kannattaa ostaa netistä?

  • Rengasmerkkejä ja malleja on tarjolla suuri määrä
  • Tuotteisiin tutustuminen onnistuu kotisohvalta ja hintavertailu on helppoa
  • Renkaiden tilaaminen netistä säästää aikaa, rahaa ja vaivaa
  • Asentaminen onnistuu useissa eri paikoissa (vertaile hintoja)

Yksi suurimmista syistä netistä tilaamiseen on hinta. Toiseksi suurin syy on parempi valikoima. Netistä ostaminen on nykypäivänä turvallista ja nopeaa. Useinmiten voit luottaa ainakin suomalaisiin yrityksiin. Kun tilaat renkaat suomalaisesta rengaskaupasta, niin saat tuotteisiin takuun sekä 14 vuorokauden palautusoikeuden. Eli ehdit tutustua renkaisiin, ennen kuin asennat ne autoosi. 14 vuorokauden palautusoikeus sekä takuut koskevat vain suomalaisia verkkokauppoja.

Suomalainen riekko.eu haastaa ulkomaalaiset rengaskaupat

Osoitteesta http://riekko.eu löydät erittäin laajan valikoiman auton renkaita. Valikoimista löytyy auton renkaat, maasturin renkaat sekä pakettiauton renkaat. Merkkejä ja malleja on satoja ja käytettävissä on Euroopan suurimmat rengastukut. Kaupasta löytyy nastarenkaat, kitkarenkaat ja kesärenkaat. Riekko.eu rengaskauppaan käy suomalaiset maksupainikkeet ja luottokortit sekä osamaksut. Riekko.eu:n renkaissa on valmistajan takuu sekä 14 vuorokauden palautusoikeus. Kesärenkaissa hintataso on Keski-Euroopan tasolla. Talvirenkaat ovat edullisimmista päästä verrattuna muihin toimijoihin.

riekko - auton renkaat

Huomioitavaa, ennen netistä tilaamista!

Renkaiden oikea koko (kantavuusindeksi ja nopeusluokka)?

Tarkista aina ennen tilaamista renkaiden oikea koko. Onko talvirenkaat ja kesärenkaat samankokoisilla vanteilla ja sopiiko ne autoosi? Varmin tapa on katsoa ja tarkistaa renkaan sivunpinnalta oikea koko. Toinen tärkeä asia on nopeusluokka ja kantavuusindeksi. Tarkista että kaikki rengasmerkkinät täsmäävät. Nopeusluokalla ei ole niin paljon merkitystä kuin kantavuusindeksillä. Renkaan kantavuusindeksi pitää täsmätä. Lisää rengasmerkinnöistä täältä.

Tarkista sisältyykö hintoihin toimituskulut Suomeen?

Rengaskaupoissa on eroja. Useat kaupat mainostavat itseään: ”ilmaiset toimituskulut”. Ilmaisia toimituskuluja ei kuitenkaan ole eikä myöskään ilmaisia lounaita. Tämänkaltaiset yritykset piilottavat toimituskulut hintoihin. Tärkeää on tarkistaa loppusumma ja verrata sitä toisiin rengaskauppoihin. Ulkomaisissa kaupoissa toimituskulut Suomeen ovat yleensä kalliita,  mutta renkaiden hinnat halvempia. Kannattaa myös ottaa selvää sisältääkö toimituskulut lähimpään postiin, matkahuoltoon vai kotiovelle. Toimitus kotiovelle on yleensä vaivattomin vaihtoehto.

Ovatko renkaat uusia vai vanhaa tuotantoa?

Usein kuulee keskustelua siitä, että joku rengaskauppa myy ns. ”vanhoja renkaita”. Renkaat ovat uusia, kun niiden valmistamisesta on kulunut enintään kaksi vuotta. Saksassa tämä luku on kolme vuotta. Muualla Euroopassa myös alle viisi vuotta vanhoja renkaita myydään ”uutena”. Asialliset rengaskaupat ilmoittavat minkälaisia renkaita myyvät. Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että kun ostat yleisimpiä merkkejä ja kokoja niin saat useinmiten uudet renkaat. Riekko.eu myy vain uusia renkaita, alle kaksi vuotta valmistamisesta.

Onko nettirenkailla takuuta ja onko renkailla palautusoikeus?

Useinmiten renkailla on aina vähintään valmistajan takuu. Tämä kannattaa ehdottomasti selvittää ennen tilaamista, jotta väärinkäsityksiltä vältytään. Takuu kattaa renkaan rakenteelliset viat ja sellaiset viat jotka koskevat renkaan valmistusvirhettä. Palautusoikeus vaihtelee maittain. Jotkut lupaavat jopa 30 päivän palautusoikeuden. Tällä ei kuitenkaan tee mitää, koska renkaita ei pääse kokeilemeen. Palautusoikeus raukeaa kun renkaat asennetaan alle.

Ostaisinko renkaat hyvää hyvyyttäni suomalaisesta nettikaupasta?

Järkevästi ajatellen Suomesta ostaminen kannattaa aina. Riekko.eu:n hinnat ovat kuintekin Keski-Euroopan tasolla, joten hintaerot ulkomaisiin toimijoihin ovat markinaaliset. Silloin kun hintaero on pieni tai sitä ei ole ollenkaan, niin tilaaminen suomalaisesta verkkokaupasta kannattaa. Asiointi onnistuu suomenkielellä ja takuut sekä mahdolliset palautukset toimivat.

Lisätietoja netistä tilaamiseen vaikkapa tullin sivuilta: http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/netista_ostaminen/

Share