Auton renkaiden vaihto

By | 6.11.2014

Auton renkaiden vaihtaminen

Auton renkaan vaihtaminen – ohjeet

Auton renkaanvaihto kannattaa opetella. Taitoja saattaa joutua käyttämään tienpäällä rengasrikon sattuessa. Myös talvi- ja kesärenkaiden vaihtaminen käy helposti, jos asian opettelee kunnolla. Suomessa on kesä – ja talvirengaspakko, joten renkaiden vaihtaminen täytyy suorittaa kaksi kertaa vuodessa. Renkaiden vaihto onnistuu korjaamoilla ja rengasliikkeissä. Henkilöautoihin ja pienempiin tavara-autoihin vaihto onnistuu myös tavalliselta tallaajalta.

Talvi -ja kesärenkaiden vaihto-ohjeet

Valmistelut ja välineet

Ota valmiiksi vaihdettavat renkaat, rengasavain, tunkki sekä voiteluainetta (CRC tms.). Etsi autolle tasainen paikka, jossa maa on tarpeeksi kovaa.

Renkaan vaihto

Vaihtotyö aloitetaan laittamalla autoon vaihde ja käsijarru päälle. Etsi tunkille sopiva kohta auton pohjasta. Useissa autoissa ”nostokohta” on merkitty ohjekirjaan tai auton etuoven palkkiin. Asenna tunkki ja rullaa se autoon kiinni. Ennen kuin alat nostamaan autoa, niin löysytä pultteja hieman. Nosta rengas ilmaan ja rullaa pultit pois. Asenna uusi rengas ja tarkista että renkaan pyörimissuunta ”rotation” on oikeaan suuntaan. Sitten kiristä pultteja sopivasti. Laske auto alas ja kiristä pultit momenttiin.

Tarkista renkaiden ilmanpaineet ja kiristä pultit 100km päästä.

Share