Eu säädös uhkaa omatoimisia renkaiden vaihtajia

By | 21.11.2014

Uusi rengaspainevahti pakolliseksi uusiin autoihin

Uusi laki määrää, että kaikista uusista henkilöautoista on löydyttävä automaattinen rengaspaineen valvontajärjestelmä marraskuun 2014 alkaen

Eu säädökset tuovat lisää päänvaivaa yksitysautoilijoiden renkaiden vaihtoon sekä huoltoon. Kaikkiin uusiin autoihin tulee ilmanpaineen valvontajärjestelmä, joka toimii antureilla. Nämä systeemit voivat vaikeuttaa tavallisten autoillijoiden renkaiden vaihtoa huomattavasti. Hommat vaikeutuu tai muuttuvat jopa mahdottomaksi. Eu haluaa, että autoilijat säästävät luontoa oikeilla ilmanpainella. Rengas rullaa paremmin, se vie vähämmän polttoainetta ja kuluuu hitaammin.

Automaattinen rengaspaineen valvontajärjestelmä säästää polttoainetta sekä lisää renkaan käyttöikää

Automaattisen rengaspaineen valvontajärjestelmän tarkoituksena on varmistaa sopivat ilmanpaineet renkaissa. Rengaspaineilla on suuri vaikutus turvallisuuteen ja renkaan hallintaan. Tavalliset autoilijat eivät tarkasta ilmanpaineita säännöllisesti, joten Eu:n mielestä laki on perusteltu. Joidenkin tutkimuksien mukaan joka viides autoilija ajaa väärillä ilmanpainella. Oikeat rengaspaineet vaikuttavat ajoneuvon ajo-ominaisuuksiin, ja auto pysyy paremmin hallinnassa.

Ilmanpainejärjestelmiä on kahdelaisia

TPMS-järjestelmä on paristokäyttöiden joka toimii antureilla. Ne lähettävät tiedot auton sisälle rengaspaineista. Tämä järjestelmä on erittäin tarkka ja luotettava. 

Epäsuora järjestelmä lukee renkaan tiedot auton liikkuessa. Tämä järjestelmä ei ole yhtä tarkka kuin TPMS ja sitä voidaan lukea vain auton liikkuessa, koska mittaus perustuu yleensä auton ABS-järjestelmän tulkitsemaan renkaan pyörimisnopeuteen. Tätä järjestelmää kehitetään luotettavammaksi. 

 

Share