Michelin CrossClimate – Täysin uudenlainen auton rengas!

By | 15.5.2016

Michelin CrossClimate – Pohjoismainen auton rengas

Michelin CrossClimate - Pohjoismainen auton rengas

Uusi Michelin Crossclimate on suunniteltu pohjoismaisiin olosuhteisiin!

Suomessa on kaksi rengaskategoriaa, joiden käyttö on määritelty lainsäädännöllä: kesärenkaat kesällä, talvirenkaat talvella. Talvirengaspakko on voimassa joulukuun alusta helmikuun loppuun. Talvisia kelejä esiintyy kuitenkin lyhyt- tai pitempikestoisina jopa viiden kuukauden ajan, loka- marraskuussa ja maalis-toukokuussa, Talvirenkaat ovat paikallaan, kun tiet ovat lumisia, jäisiä ja sohjoisia. Kesärenkaat toimivat luotettavasti, kun lämpötila ylittää +7 astetta. Talvirenkaiden ominaisuudet taas huononevat lämpimämmässä säässä eivätkä ne yllä kesärenkaan ominaisuuksiin, jolloin niillä ajaminen ei ole turvallista. Michelin CrossClimate on ainutlaatuinen kesärengas, jolla on turvalliset ajo-ominaisuudet myös suomalaisessa varhaiskevään ja myöhäissyksyn säillä.

Erinomaiset ajo-ominaisuudet kesäkeleillä
Michelin CrossClimate tarjoaa Michelinin kesärenkaille ominaisen korkealuokkaisen suorituskyvyn kesälämpötiloissa niin kuivalla kuin märälläkin tienpinnalla. Se on saanut EU:n rengasmerkintäjärjestelmän mukaisen parhaan A-luokituksen jarrutuksessa märällä alustalla.

Turvallisempi varhaiskevään ja myöhäissyksyn hankalissa keleissä
Michelin CrossClimate selviää turvallisesti myös syksyn ensilumista ja keväisestä takatalvesta. Se on saanut sekä M+S (Mud & Snow) että 3PMSF (3-Peak Mountain Snow Flake) -merkinnät osoitukseksi talvikelpoisuudestaan. 3PMSF-merkintä kertoo hyvästä jarrutus- ja kiihdytyskyvystä lumella. Michelin CrossClimate on suorituskyvyltään samaa tasoa kuin keskieurooppalainen Michelin Alpin 5 -rengas.

Lisäarvoa rahalle
Michelin CrossClimate -renkaalla on myös pitkä käyttöikä. Dekra Test Centerin tekemissä testeissä sitä verrattiin Michelin Energy Saver+ kesärenkaaseen, ja molempien renkaiden käyttöikä on samaa erinomaista luokkaa.

– Michelin CrossClimate on kehitetty juuri sellaisiin erittäin vaihteleviin keliolosuhteisiin, jotka ovat tyypillisiä Suomen kevät-, kesä- ja syyskausille. Lämmin, kuiva kesäsää voi seuraavana päivänä vaihtua kylmään kaatosateeseen ja jopa yllättävään lumentuloon. Michelin CrossClimate on ihanteellinen kesärengasvalinta suomalaiselle autoilijalle silloin, kun talvirenkaiden käyttö ei ole pakollista. Sen soveltuvuus niin vaihteleviin keleihin helpottaa autoilijan elämää myös vähentämällä renkaiden vaihtamisajankohdan arvailunvaraisuutta, tähdentää Michel Pfeiffer Micheliniltä.

Michelin CrossClimate -renkaan ainutlaatuinen suorituskyky perustuu kolmen innovatiivisen teknologian nerokkaaseen yhdistämiseen samassa renkaassa:

Uusi ”älykäs” kumiseos – Kulutuspinnan erittäin joustava kumiseos mukautuu tarkasti tienpinnan pienimpiinkin epätasaisuuksin ja pintakuvio saa hyvän otteen tiehen. Renkaan pito on erinomaisen vaihtelevissa keliolosuhteissa niin kuivalla, märällä kuin lumisellakin ajoalustalla.

Kulutuspinnan tiheä V-kuviointi yhdessä tehokkaiden lamellien kanssa antaa erinomaisen pidon kuivalla ajoalustalla, ja lumella se parantaa etenemiskykyä. Lisäksi renkaalla on erinomainen kulutuskesto.

– Pintakuvion innovatiivinen särmikäs muotoilu ja itselukkiutuvat 3D-lamellit ovat ainutlaatuinen yhdistelmä kesärenkaan ja talvirenkaan teknologiaa. Voimakkaasti aaltomaiset, kuvion pohjaan saakka ulottuvat lamellit antavat erinomaisen pidon lumella ja märällä ajoalustalla. Lamellin lukkiutuminen kuivalla ajoalustalla tehostaa merkittävästi jarrutusta.

Michelin CrossClimate luokitellaan Pohjoismaissa kesärenkaaksi. Varsinaiseen talviajoon ja talvirengaspakon ollessa voimassa tulee käyttää talvirenkaita, joista Michelin suosittelee pohjoismaiseen talveen suunniteltuja Michelin X-Ice North -nastarenkaita ja Michelin X-Ice nastattomia talvirenkaita.

Uusi rengas täydentää Michelinin jo markkinoilla olevaa kesärengasvalikoimaa. Michelin CrossClimate tulee myyntiin ensi vaiheessa 23 rengaskoossa 15 – 17 -tuumaisena, mikä kattaa 69 prosenttia Suomen markkinoista. Vuoden 2016 aikana valikoima täydentyy vielä 20 rengaskoolla.

Katso kaikki koot: http://www.riekko.eu/advanced_search_result.php?keywords=CrossClimate&x=0&y=0

Share