Auton renkaiden osto-opas

By | 1.12.2014

Vinkkejä auton renkaiden ostoon

Rengastutkan vinkit uusien renkaiden ostoon

Auton renkaiden ostaminen on helppoa, jos viitsii asiaan hieman perehtyä. Renkaiden ostaminen ei ole rakettitiedettä, vaan ihan tavalliset autoilijat pystyvät renkaat ostamaan. Renkaiden ostaminen kannattaa suunnatta netiin, koska hinnat ovat halvemmat ja tarjonta laajempi.

Kun renkaiden hankkiminen tulee ajankohtaiseksi, niin autoilijan on syytä miettiä mihin käyttöön renkaat tulevat. Tuleeko ne jokapäiväiseen käyttöön? Talvi – vai kesäkeleille? Minkälaiseen autoon ja kuinka niillä ajetaan. Renkaita on tarjolla monenlaisia: uusia renkaita ja pinnattuja uusiorenkaita.

Auton renkaissa on eroja, Asiakas päättää haluaako hiljaiset renkaat, ominaisuuksiltaa parhaimmat vai edulliset renkaat. Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että rengaskokona pidetään sama koko kuin autonrekisteriotteessa on. Auton renkaiden kokoa voi kasvattaa, mutta tämä vaikuttaa heti auton ajo-ominaisuuksiin. Talvirenkaissa pitää vielä pohtia valitseeko nastat vai kitkat.

Auton rengastestit kertovat renkaiden ominaisuuksista

Auton rengastestejä tekee verkkosivut, autolehdet sekä aikakausilehdet. Rengastestit kertovat renkaiden ominaisuuksista. Rengastestit ovat nykyään aika laadukkaita ja luotettavia. Niiden avulla voit saada tukea ostopäätökselle. Rengastestit eivät yleensä kerro renkaan kestävyydestä. Esimerkiksi rengastestien kärkirenkaat voivat kulua hyvinkin nopeasti. Katso auton rengastestituloksia täältä: https://rengastutka.fi/auton-rengastestit

Autolehtien testituloksia lukiessa kannattaa myös muistaa, että näiden testausaika ja -otanta ovat sangen pienet. Esimerkiksi talvirengastestien testausaika on yleensä viikko, ja testit toteutetaan samalla autolla ja säässä kuin säässä. Tässä mielessä rengasvalmistajien omat rengastestit ovat luotettavampia, sillä testausaika saattaa olla esimerkiksi koko talven ja rengasta ajetaan monilla erilaisilla autoilla vaihtelevissa talviolosuhteissa. Näin sekä erilaisten autojen että erilaisten säätilojen otanta on huomattavasti suurempi ja täten testaustulos tarkempi.

Ostovinkit

* vertaile renkaiden hintoja, osta netistä

* lue rengastestitulokset ja googlaa rengasmalli, jotta näet muiden mielipiteet

* valitse rekisteriotteessa mainittu rengaskoko tai pykälää leveämpi

* valitse vain pohjoisen olosuhteisiin sopivat talvirenkaat / ei eurokitkoja

* varmista että renkailla on valmistajan myöntämä takuu

Tilaa renkaat riekon rengaskaupasta

Auton renkaiden tilaaminen http://riekko.eu rengaskaupasta kannattaa. Rengastarjonta on laajaa ja tarjolla on melkein kaikki rengasmerkit ja mallit. Rengaskokoja on saatavilla 10″ – 22″. Rengaskauppa on luotettava ja turvallinen. Hintataso on Keski-Euroopan tasolla.

Share